Baby

Het redmiddel bij jeukende huid bij kinderen

huid

Zoals veel van mijn volgers al wel zullen weten, kampen wij al vanaf de geboorte van Jax met huidproblemen. Een van de vervelendste dingen voor kinderen, maar ook volwassenen, is eczeem. Eczeem is een huidaandoening die wordt veroorzaakt door een (allergische) ontstekingsreactie van de huid. Veelvoorkomende symptomen zijn: rode schilferige plekken op de huid, een branderig gevoel en jeuk met sterke drang tot krabben.

Zo ook bij Jax en helaas nu ook bij Indie. Beide jongens hebben gedurende het hele jaar last van een jeukende, droge huid. Op sommige plekken zo ernstig dat er een dikke rode plek zit. Naast de hormoonzalf die we op deze plekken smeerde, ben ik al tijden op zoek naar een fijn alternatief middel.

En zo kwam ik bij Salcura, een bedrijf wat geloofd in het principe van homeostase – de zelfhelende capaciteit van de huid, die afhankelijk is van de toevoer van voedingsstoffen. De producten van Salcura zitten vol met natuurlijke oliën en extracten. Helemaal natuurlijk zijn ze niet, maar zacht voor de huid zeker wel.

eczeem huid

Wij krijgen van Salcura een aantal producten om te proberen. Ik koos voor de shampoo en bathmilk, om de badmomenten nog fijner te maken. En de daily nourishing spray en outbreak rescue cream. De shampoo is vooral voor Jax onwijs fijn, hij heeft namelijk altijd een jeukende hoofdhuid na het douchen. De outbreak rescue cream smeer ik lekker op hun wangetjes als we naar buiten gaan, tegen de koude, gure wind.

Ik heb de producten nu zo’n 10 weken in gebruik en ik kan oprecht zeggen dat ik enthousiast ben. Er zit een hele natuurlijke, fijne geur aan de producten en de kindjes reageren er goed op. Jax heeft geen jeukende hoofdhuid meer en ook Indie zijn huid lijkt minder droog te worden. De crèmes trekken snel in en plakken niet (geen vlekken in kleding).

Hebben jullie Salcura al eens geprobeerd?

Liefs, S.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *