Geen categorie

Welcome to the Air max family

Het zal jullie vast niet zijn ontgaan dat Jax een grote collectie schoenen heeft. En dan met name sneakers. 1 merk mag dan ook echt niet ontbreken in de kast van je kleintje: Nike.  Jax heeft ondertussen een ruime collectie Nike air max sneakers, mijn favoriete model. 

Je kunt geen meter over straat zonder een paar sneakers van Nike voorbij te zien wandelen. Het merk is al jaren een van de beste in zijn vak en dat is geheel terecht. Door samen te werken met een groot team aan onderzoekers en designers brengt het merk om de zoveel jaar weer een succes model uit. Ook zijn er ook ontzettend veel oude sneakers van Nike die nog steeds razend populair zijn. Denk bijvoorbeeld aan de Air Max lijn. Deze lijn van schoenen heeft al heel wat kanjers uitgebracht die nog steeds erg geliefd zijn (waaronder bij ons).

De Nike Air Max lijn is een lijn gebaseerd op de luchtbubbel die verwerkt is in de zool van de schoen. Alhoewel de Air Force dat ook had, is de bubbel bij de Air Max lijn zichtbaar en groter gemaakt. Dit maakt de sneaker een groot plezier om op te lopen. Had ik al verteld dat het in eerste instantie hardloopschoenen waren? Des te meer reden om Nike te vertrouwen betreft het comfort van de lijn. Ondertussen heeft Nike de reeks al flink uitgebreid met verschillende modellen. Grote ontwerpers sloegen de handen ineen met het merk en zodoende werden mijn favoriete modellen geboren: de Air Max 90, Air Max 95 en de Air one.

Air Max 90

Zoals de naam al verklapt komt de AM90 uit het jaar 1990. Deze sneaker staat bekend als een van de stoerste uit de familie. Wees vooral niet bang met combineren, deze schoen past bij iedere stijl. Laat ze je kindje dragen bij een nette outfit, een stoere broek of juist bij een jurkje. Met de strakke vormen en lijnen geeft deze schoen iedere outfit een stoere draai.

Air Max 95

De AM95 heeft een mooi verhaal. De ontwerper heeft zich namelijk laten inspireren door vormen uit de natuur. De lijnen van de upper staan voor onder andere de verschillende lagen aarde in de Grand Canyon (oké even serieus hoe vet is dat?). Een sneaker met een mooi verhaal kan niet anders dan resulteren in een mooi exemplaar. De AM95 is uniek; er zijn maar weinig schoenen met deze contouren. Zeker weten dus, dat jouw kindje de aandacht trekt met deze sneakers aan zijn of haar voeten.

Air Max 1

Last, but not least, Nike Air Max 1, ons favoriete model! Jax draagt deze sneaker echt bijna elke dag. Ik vind dit model net iets gestroomlijnder ogen dan de eerder genoemde Nike Air Max 95. Hierdoor past hij bij iedere outfit en bij elke stijl!
De Nike Air Max 1 is uitgebracht in 1987 door designer Tinker Hatfield. Kenmerkend voor dit model is de zichtbare air-unit. Inmiddels zijn er al vele geliefde releases van dit model uitgekomen.

Heb jij ook een favoriet model voor jouw kindje? Laat het me weten in een reactie!

Liefs,
S.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *