Baby

Tweelinguitzet; dé uitzetlijst voor tweelingen

Op internet zie je genoeg uitzet lijsten voor baby’s, maar hoe zit dat dan eigenlijk met tweelingen? Koop je alles x twee of is dat toch wat overdreven? 

Samen met andere tweelingmoeders, ik heb immers nog geen echte ervaring, heb ik deze uitzet lijst speciaal voor tweelingen samengesteld. Mis je nog iets? Laat het vooral weten in de reacties!

Duowagen

Het spreekt misschien voor zich, maar als tweeling ouder ontkom je er niet aan: de duowagen. Inmiddels zijn er ontzettend veel merken die een duowagen verkopen. Voor en achter elkaar, onder elkaar of naast elkaar, het kan allemaal! Wat nu echt het prettigst rijdt? Daar verschillen de meningen in, een aanrader is om zelf te gaan testen in babywinkels. Wij kozen voor de Bugaboo Donkey, de beebs zitten hier lekker naast elkaar.

De box

Ook hierover verschillen de meningen nogal, ga je voor een tweeling box of voor een gewone box? Neem je misschien een grondbox erbij voor als ze gaan kruipen?! Het voordeel van een tweeling box is dat de kindjes hier meer ruimte in hebben en dus minder snel over elkaar heen rollen. Het neemt echter wel meer ruimte in beslag in je woonkamer dus het moet maar net kunnen. Wij kiezen voor een gewone box, mochten ze eenmaal gaan rollen dan volstaat een kleed op de grond ook.

Stokke tripp trapp

Waar je bij andere ouders veel verschillende kinderstoelen voorbij zit komen, zijn tweeling ouders vrijwel unaniem erover: de Stokke Tripp Trapp is dé stoel om aan te schaffen. Samen met de newborn seat zorgt deze stoel ervoor dat je kleintjes al vanaf de geboorte bij jullie aan tafel kunnen zitten. Hoewel de stoel vrij duur in aanschaf is, gaat hij ook zeer lang mee!

Wipstoeltjes

Ook wipstoeltjes worden vaak genoemd door tweeling ouders. Ze zijn er in alle soorten, maten en prijsklasse. De een zweert bij de Mamaroo, de ander heeft liever een BabyBjörn. Welke je moet nemen ligt het meest aan je eisenpakket. Wil je een stoel die automatisch beweegt en muziek maakt of neem je liever een basic wipstoel?

Baby nestje

Een baby nestje wordt dan wel niet door iedere tweeling ouder genoemd, ik zelf vind het wel een item wat niet mag ontbreken! Super handig als je ergens naar toe gaat of om gewoon te gebruiken in huis. Twin-things verkoopt speciale tweeling nestjes voor als je de twins samen wilt laten liggen. Ook kun je bij hun een speciaal tweeling voedingskussen kopen. Zeker een kijkje waard dus!

Hydrofiele luiers en spuugdoekjes

Alle tweeling moeders die ik sprak waren het hier unaniem over eens: hydrofiele luiers en spuugdoekjes kun je niet genoeg hebben. Ik weet uit ervaring dat vooral de hydrofiele luiers bij Jax al niet aan te slepen waren, dus ik sla er nu nog meer in! Je kunt gaan voor gewone witte doeken, maar tegenwoordig kun je ook hydrofiele luiers en washandjes krijgen met printjes. Deze gave hydrofiel (en de zwart witte met stipjes) kocht ik bij Upstream store. En voor mijn volgers heb ik nu een code waarmee jullie met 15% korting shoppen! Code: SHARON2018

Hulp in het huishouden

Last but not least werd er veel gezegd: vraag alsjeblieft hulp wanneer je dit nodig hebt. De geboorte van een tweeling kan nogal wat teweeg brengen en iedere hulp daarbij is fijn. Wij vrouwen zijn nogal snel geneigd om hulp weg te wuiven, we kunnen het altijd wel zelf. Maar neem die hulp aan, laat mensen een maaltijd koken, een wasje draaien of een stofzuiger door het huis heen halen! Dan kun je zelf even rustig met een kopje thee en de twins op de bank.

 

Liefs,
S.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *