Geen categorie

Q&A; zwanger van een tweeling

Een tijdje geleden vroeg ik jullie op Instagram of er nog dingen waren die jullie wilde weten over mij, Jax, ons gezin en de tweeling zwangerschap. Er kwamen veel leuke vragen die ik graag beantwoord in deze blog.

Zijn jullie al uit de namen voor de twins?

Nee! Het is best een zoektocht om 1 naam te vinden die we allebei leuk vinden, laat staan 2. Omdat Jax ook 2 namen heeft willen we dat nu bij de twins ook doen dus dat betekent 4!!! namen in totaal. Het moet niet alleen bij elkaar passen maar ook bij Jax. Gelukkig hebben we nog zo’n 19 weken om leuke, passende namen te bedenken.

Ik begreep dat deze zwangerschap niet gepland was, hoe is het gekomen? En waren jullie ook samen geweest als je niet zwanger was geraakt?

Ik denk dat we allemaal wel weten hoe baby’s gemaakt worden, dat verhaal laat ik dus even achterwegen. Ik slik al jaren geen anticonceptie vanwege de hormonen waar ik slecht op reageer. Dat betekent dus dat we andere voorbehoedsmiddelen moet gebruiken om niet zwanger te raken maar soms gebeuren dingen in the heat of the moment. Michael en ik blijken een goeie match te zijn, zoals het bij Jax ook meteen raak was zo was dat nu weer.

Gelukkig kan ik zeggen dat we de keuze om voor elkaar te gaan al hadden gemaakt voordat we erachter kwamen dat ik zwanger was. We zouden het weliswaar rustig aan doen, ik zou mijn huis en baan nog aanhouden tot zeker volgend jaar en dan kijken hoe ’t zou lopen. De zwangerschap zette dat wel even op zijn kop en versnelde de hele situatie. We wisten allebei wel heel zeker dat dit een teken moet zijn geweest en dat we er voor 200% voor gaan. Dat betekent ook dat we coaching krijgen om onze relatie in stand te houden. We hebben ten slotte ontzettend veel mee gemaakt.

Beseft Jax dat hij grote broer wordt en hoe betrekken jullie hem bij de zwangerschap?

Jax heeft nog weinig besef van het feit dat er straks een tweeling bij komt. Wel krijgen de baby’s (mijn borsten) veel kusjes en gaat hij sinds kort veel op mijn buik liggen. Jax is een gevoelig kindje en met het groeien van mijn buik en de schopjes van de tweeling groeit ook zijn besef/ gevoel denk ik. We betrekken Jax bij het opbouwen van de baby kamer, vertellen vaak over de baby’s en hij gaat soms mee naar de echo. Dat saaie zwarte beeld vindt hij alleen niet heel boeiend haha!

Is er een groot verschil in vergelijking met je eerste zwangerschap?

Ja! Bij Jax was ik vrij depressief, toentertijd de reden van de start van deze blog. Ik ben daardoor vrij vroeg gestopt met werken en heb mijn verlof voornamelijk slapend door gebracht. Bij deze zwangerschap merk ik nauwelijks iets van de hormonen en voel ik me heel optimistisch en positief! Wel heb ik meer last van lichamelijke kwaaltjes zoals bekkeninstabiliteit en harde buiken.

Ook ervaar ik het nu heel anders omdat ik een peuter heb rond lopen die veel aandacht vraagt. Ik kan niet rusten wanneer ik dat wil maar pas mijn rust momenten aan op Jax. En soms zijn er geen rust momenten omdat hij besluit niet te slapen. Ik vind mijn dagen met Jax dan ook altijd vrij heftig en probeer zo veel mogelijk binnen activiteiten met hem te doen. Tegelijkertijd geniet ik van onze tijd samen, dit zal straks namelijk helemaal anders zijn.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *