Mama,  Zwangerschap

Hoera, wij zijn zwanger van een tweeling!

Afgelopen weekend deelde ik op social media met jullie dat wij in verwachting zijn van twins! Hoe leuk is dat? Omdat ik meteen overladen werd met berichten wil ik in deze blog antwoord geven op jullie vragen!

Gepland of niet?

De eerste vraag die ongetwijfeld bij jullie allemaal speelde, maar die maar een paar recht in my face durfde te vragen is: was deze zwangerschap gepland? Gepland was deze zwangerschap niet, heel welkom en geliefd wel! Vanaf het eerste moment dat ik een positieve test in handen had, voelde ik niets anders dan blijdschap. Ja, ook bij het nieuws dat het een tweeling is.

Hoe ver ben je nu?

Ik ben nu zo’n 8 weekjes zwanger, super pril dus nog! We hebben al 2 echo’s gehad en zullen iedere 3 weken een nieuwe echo krijgen. De twins hebben ieder hun eigen vruchtzak en placenta, wat dus heel voordelig is. Of het één of tweeeiïg is, kan nu nog niet gezegd worden.

Hoe zijn jullie er achter gekomen dat het een tweeling is en hoe reageerde jullie?

2 weken geleden ben ik met spoed opgenomen in het ziekenhuis. Maandag nacht kreeg ik wat buikpijn, die in de loop van de ochtend steeds heftiger werd. Om 9 uur ben ik naar huis gegaan van werk en heb ik toch de verloskundige maar gebeld, ik had echt het gevoel alsof ik moest bevallen. Zij vroeg me om naar Huizen te komen (waar Michael woont) zodat ze me kon onderzoeken. Zo gezegd, zo gedaan en na een onderzoekje van 5 min werden we door gestuurd naar het ziekenhuis. Ook daar werden weer dezelfde vragen gesteld en het vermoeden uitgesproken dat ik een buiten baarmoederlijke zwangerschap zou hebben. Een echo moest duidelijkheid uitwijzen. Diezelfde echo maakte echter alleen duidelijk dat er 2 gezonde kindjes groeide in mijn buik! Niks geen buiten baarmoederlijke zwangerschap, gewoon een tweeling! Mede door alle stress van deze gebeurtenis, voelde ik alleen maar blijdschap bij het nieuws dat ik een gezonde zwangerschap had! Ik heb het feit dat het er twee zijn nooit als shock of negatief ervaren. Ik heb het denk ik ook, onbewust, aangevoeld. Michael heeft absoluut even moeten slikken, maar is er nu ontzettend blij mee!

Twins en nu?

Het feit dat ik zwanger ben verandert een hoop in onze relatie. Ik ga nu sneller dan verwacht weer verhuizen naar Huizen en heb een nieuwe baan gevonden in de buurt. Buiten dat, en een nieuwe auto, verandert er voorlopig niet zo veel. We willen zo veel mogelijk genieten van elkaar, Jax en deze zwangerschap. We hebben allebei het gevoel dat deze zwangerschap ons gegeven is, het heeft zo moeten zijn. Het is een kadootje en we genieten hier volop van!

 

Liefs en tot snel,

S.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *