Baby,  Mama

Ik ga op vakantie en ik neem mee..

Over iets minder dan een week is het dan eindelijk zo ver, ik ga op vakantie met Jax. Dit wordt Jax zijn eerste keer naar het buitenland en ik vind het dan ook best spannend. Maar voordat we kunnen vertrekken is er eerst die verschrikkelijke inpak stress. HELP, wat moet ik allemaal mee nemen?

Outfitjes

Afgelopen weekend ben ik alvast begonnen met wat outfitjes te selecteren voor Jax. Want vakantie of niet, hij moet er natuurlijk wel fashionable bij lopen. Omdat Jax nogal een smeerpoets is (welk kind eigenlijk niet?) neem ik wat extra kleding mee. Gelukkig zijn er op de camping wasmachines dus kunnen we gewoon wassen als we toch nog te kort komen. Ik neem 2 lange broeken mee en 2 vestjes voor het geval het weer toch nog tegenvalt. Voor de rest alleen maar zomerse kleding!

Pool boy

Op vakantie moet er uiteraard gezwommen worden dus er gaan genoeg zwembroekjes en zwemluiers mee. Toen Jax nog jonger was, gebruikte ik de baby float voor om zijn nekje (mega tip!). Helaas is hij daar nu te zwaar voor, dus moest ik opzoek naar een andere zwemband. Jax vindt het heerlijk om vrij te kunnen bewegen in het water, zonder vastgehouden te worden. Dus ik koos voor de swimtrainer, een band waarbij de kindjes op hun buik in het water liggen. Het is de ideale manier om ze te leren zwemmen!

Toilettas

 

Omdat Jax redelijk vatbaar is voor ziektes, zorg ik dat ik een hele medicijn voorraad mee heb. Dit om te voorkomen dat we in het buitenland naar de dokter moeten. Ik kocht het super schattige toillettasje bij Kruidvat en stop het vol met zetpillen, neusspray en zalfjes voor Jax zijn eczeem. Ook heb ik oordopjes gekocht voor tijdens het zwemmen. Ideaal voor kinderen met buisjes en kinderen die vatbaar zijn voor oorontstekingen. Je kunt oordopjes op maat laten maken maar je kunt ze ook gewoon online bestellen.

Speelgoed

Voor de reis zelf heb ik wat kleine cadeautjes gekocht zodat Jax zich niet hoeft te vervelen. Daarnaast heb ik wat speelgoed apart gehouden afgelopen weken, zodat het op vakantie weer als nieuw lijkt. Verder gaat er natuurlijk een schepje en een emmertje mee, zodat Jax zich kan vermaken aan het water. Ik verwacht dat Jax zich vermaakt met het speelgoed wat ik mee neem, zo niet dan zijn er vast genoeg winkels waar we wat kunnen kopen!

Tips over alles wat je nodig hebt wanneer je met je newborn op vakantie gaat, vind je hier.

Wat zijn voor jullie belangrijke items om mee te nemen op vakantie?

Liefs, S.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *