Geen categorie

Hoe gaat het nu met ons?

 

Wat super leuk om te zien & lezen hoe enthousiast jullie zijn over het oppakken van de blog. Dit geeft mij nog meer energie om er tegen aan te gaan! Omdat er tussen mijn laatste blog en nu zo’n lange tijd zit, wil ik deze blog wijden aan hoe het nu met Jax en mij gaat.

Jax

 

Jax is inmiddels bijna 18 maanden oud en groeit als een speer. Hij loopt, rent, acteert als de beste en is een dramaqueen eerste klas. Zijn haren zijn zo’n 3 millimeter gegroeid sinds de laatste blog en praten doet hij wanneer het hem uitkomt. De woorden ja, nee (inclusief vingertje), kom en mijn zijn toch wel favoriet.

De afgelopen maanden zijn qua gezondheid turbulent geweest. Jax is vorig jaar veel afgevallen en heeft hierdoor veel onderzoeken gehad. Ook zijn verkoudheid en oorontstekingen bleven maar komen. Uit het bloedonderzoek is weinig gebleken, alles lijkt in orde te zijn. Wel had hij een vergrote neusamandel en daarom is hij hier in februari aan geopereerd. Er zijn meteen buisjes geplaatst om de oorontstekingen te verminderen. En dit heeft geholpen! Jax heeft na zijn operatie geen oorontstekingen meer gehad en is minder vaak ziek.

Toch bleven er een aantal dingen mij niet lekker zitten, waaronder zijn eczeem en opgezette buik. Daarom ben ik vorige maand gestopt met gluten. Sindsdien lijkt hij minder buikpijn te hebben & slaapt hij ook beter. Volgende week hebben we een afspraak bij de kinderarts/ allergoloog/ dermatoloog om alles verder uit te zoeken.

Sharon

Ook met mij gaat alles goed! Jax en ik hebben inmiddels een fijne bovenwoning die helemaal naar mijn eigen smaak is ingericht. Ik heb de kleine ruimte weten te waarderen en er iets moois van gemaakt. Ik heb een nieuwe baan, dichter bij huis, waardoor ik meer vrije tijd heb. Ik werk nog steeds in de kinderopvang en dit doe ik met ontzettend veel plezier.

Natuurlijk is niet alles koek en ei, het alleenstaande moederschap valt me soms zwaar. Jax slaapt nog steeds de nachten niet door en is vroeg wakker waardoor mijn energie steeds meer daalt. Gelukkig kan ik overdag, als ik vrij ben, bij slapen.

Om alles wat er het afgelopen jaar gebeurd is een plekje te kunnen geven, praat ik met een maatschappelijk werker. Zij helpt me om orde op zaken te brengen, iets wat ik zelf erg lastig vind. Daarnaast heb ik gesprekken om te kijken waarom ik  de dingen doe zoals ik ze doe. Waarom ik het lastig vind om relaties aan te gaan en te behouden. Ook bespreek ik met haar de dingen rondom het gedeelde ouderschap, iets wat niet altijd vlekkeloos verloopt. Ik hoop dat deze gesprekken mij in de toekomst een betere versie van mezelf maken, zodat ik optimaal kan genieten van mijn leven en van Jax.

Gedeeld ouderschap

Het is alweer bijna 1 jaar geleden dat ik Michael verliet om alleen verder te gaan. Sindsdien is er ontzettend veel gebeurd, iets waar ik verder niet op in zal gaan, maar ondanks alles blijven we wel samen ouders van Jax. Een commitment die we samen zijn aan gegaan en dus ook samen zullen moeten vervullen. We zijn nog steeds zoekende in hoe we dit moeten doen, wat het beste is voor Jax. Want dat staat voorop, het gaat om het geluk van Jax. Op dit moment gaat Jax om het weekend naar Michael van zaterdag tot zondag. Ik hoop dit in de toekomst te kunnen uitbreiden naar het hele weekend zodat Jax meer tijd heeft om een band op te bouwen met zijn vader.

Zo, nu zijn jullie weer op de hoogte van alles rondom Jax en mij. Hebben jullie nog vragen? Stel ze gerust!

 

Liefs, S.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *