Mama

De eerste weken als alleenstaande moeder

Het is inmiddels meer dan een maand geleden dat ik het besluit nam om alleen verder te gaan. Naast dat het een hele verdrietige beslissing was, kwam er ook nog eens een hoop geregel bij kijken. In deze blog beschrijf ik de eerste weken als alleenstaande moeder.

De eerste week

In de eerste week was het voor zowel mij als Jax heel erg wennen. Waar Jax normaal gesproken door zijn vader in bed werd gelegd ’s avonds, moest ik dit nu doen. Natuurlijk doe ik dit met enorm veel liefde en geduld, maar toch merkte ik aan Jax dat hij iets mistte. Logisch, hoeveel liefde ik ook geef, ik zal nooit zijn vader kunnen vervangen. En dat wil ik ook niet, Michael zal altijd een belangrijke rol in Jax zijn leven blijven spelen.

In de eerste week moest er ook ontzettend veel geregeld worden rondom financiën en huisvesting. Hierover zal ik meer vertellen in een aparte blog! Op dit moment wonen Jax en ik bij mijn ouders, waar we een ruime kamer hebben. We worden hier met alle liefde opgevangen, waar ik erg dankbaar voor ben. Jax wordt overspoeld met aandacht en liefde en ik kan hulp vragen wanneer ik dit nodig heb.

Ritme

Het heeft ongeveer een maand geduurd voordat Jax helemaal gewend was aan zijn nieuwe kamer. In het begin was Jax erg huilerig en werd hij zo’n 4 keer per nacht wakker. Slopend, voor zowel mij als voor hem. Voor Jax is het natuurlijk ook een hele verandering. Hij heeft continu de aandacht van opa, oma en zijn oom. En aangezien Jax onwijs van aandacht houdt, gaat hij zich op deze momenten nog even extra uitsloven. Dit betekent dat hij zijn energie heel anders verbruikt dan normaal, en dus verandert zijn hele ritme. Gelukkig is Jax inmiddels weer de oude, hij tijgert de hele kamer rond en stopt alles in zijn mond wat hij tegen komt.

Mijn ritme

Ook ik vind steeds meer mijn ritme hier in huis. Het bloggen staat weliswaar op een lager pitje maar dat wil ik snel weer oppakken. Nu de grootste hobbels rondom mijn financiën en huisvesting zijn genomen, is het weer tijd voor mezelf. Ik ben op zoek naar een leuke, nieuwe baan en ik ben me aan het oriënteren op mijn afstuderen. Een hele hoop veranderingen, waar ik ontzettend veel zin in heb.

Ik hoop jullie snel meer te kunnen vertellen over alle nieuwe veranderingen die gaan komen.

Liefs,
S.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *