Geen categorie

Mijn favoriete producten voor Nova

Toen ik nog niet in verwachting was kon je mij al niet alleen laten in een babywinkel. Ik heb altijd een zwak gehad voor baby spullen. Ik raakte in verwachting en veranderde in een monster. Het was natuurlijk makkelijk om mijn hormonen de schuld te geven. Kopen uit emotie.. Wat ik allemaal heb gekocht ga ik je niet vertellen! Er zijn een aantal verzorgingsproducten / spullen waar ik ontzettend blij mee ben en dit wil ik wel graag met jullie delen.

Verzorging

Waarom zijn er zo onwijs veel verschillende verzorgingsproducten? Keuzestress! Voordat ik in verwachting raakte wist ik al redelijk wat over babyproducten. Maar welke producten moest ik dan gaan gebruiken? Zwitsal ruikt bijvoorbeeld heerlijk. Niets is zo lekker als zo’n klein lief baby’tje wat naar Zwitsal ruikt.

Tijdens mijn zwangerschap had ik alleen iets te veel Zwitsal spulletjes waardoor ik de geur (ik denk door de hormonen) niet meer lekker vond. Dit vond ik enorm jammer! Ik keek er zo naar uit om die Zwitsal producten. te gaan gebruiken. Van mijn schoonzus kreeg ik een Naïfpakket cadeau. Daar was ik zo ontzettend blij mee! Verpakking zag er super tof uit. Het oog wilt natuurlijk ook wat. Naïf heeft een hele milde geur en hier werd ik gelukkig niet misselijk van.

Nova werd geboren en hij had een enorm droge huid. We kregen van de dokter het advies om zijn huid goed vet te houden. Na ongeveer 4 weken begon hij te ‘’vervellen’’ en het kleine mannetje kreeg last van enorme droge plekken op zijn buik. Ik kon natuurlijk gaan smeren met hormoonzalf, maar hier stond ik zelf niet achter.

Binnen de familie werd al een tijdje Mustela gebruikt. Mustela heeft een speciale lijn voor de extreem droge huid/eczeem. Dit was echt de oplossing! Binnen no time was Nova zijn huidje genezen. Uiteindelijk ben ik volledig overgestapt op Mustela. Wij zijn FAN! Overigens Mustela heeft onwijs veel verschillende lijnen (normale huid-droge huid-extreem droge huid-eczeem/atopisch eczeem)

Wat gebruik ik allemaal:

 • Mustela Creme Emollierend Stelatopia
 • Voedende Wasgel met cold cream
 • Hydra Bébé® Lichaamsmelk
 • Zachte Shampoo
Sleepyhead

‘’Schat ik wil een sleepyhead’’  Een wat? Kev had nog nooit van een Sleepyhead gehoord. Logisch! Ik kende het namelijk ook niet tot ik het voor het eerst op Instagram voorbij zag komen. Nou, even aan alle soon to be mama’s: koop een sleepyhead!

Een sleepyhead is een soort van bootje van zacht materiaal waar je kleine baby lekker in kan liggen. Het lijkt eigenlijk een beetje op een hondenmand (sorry), maar dan echt heel mooi en super fijn voor je kleine baby. Onze Sleepyhead ging overal mee naartoe en Nova sliep echt als een roosje! Hij is wel echt aan de prijs, maar elke cent waard!

voordelen:

 • weegt niets
 • makkelijk om te wassen
 • verkrijgbaar in verschillende kleurtjes
 • stevig en veilig
 • super fijn voor tummy tijd

nadelen:

 • niet goedkoop
 • je baby raakt gewend aan slapen in een sleepyhead
 • groeit niet met je baby mee

Er is trouwens wel een XL versie van de sleepyhead. Wij hebben deze niet gekocht, maar hier heb ik achteraf wel spijt van gehad. Overigens Nova ligt nog regelmatig even te chillen in zijn sleepyhead. Het is dan wel net een hotdog in een te klein broodje.. oeps!

Verschonen

Mijn grootste irritatie: overal ongebruikte luiers, billendoekjes, tutjes, spulletjes.. etc.
Op Pinterest  had ik iets leuks gezien. Een mandje met daarin doekjes, luiers en allerlei andere handige spulletjes! Nou helemaal leuk, maar werkte voor geen meter. Toen Nova bijna drie maanden oud was had ik in de woonkamer zoveel spulletjes liggen op 10 verschillende plekken. Voor iemand met opruimdrang is dit hel!

Ik wilde een verschoonhoek maken voor Nova. Het liefst met een verschoontafel die je aan de muur kon monteren. Echt bizar hoe duur die krengen zijn. Uiteindelijk kwam ik bij bol.com een hele toffe verschoontafel tegen voor €60,- euro. Een hele smalle verschoontafel met drie mandjes en 1 grote wasmand eronder. Helemaal top!
Het enige wat ik nog moest halen was een aankleedkussen en wat bakjes om aan de verschoontafel te hangen. Deze heb ik bij de Ikea gekocht. Je kunt er zelfs een prullenbakje aan hangen voor bijvoorbeeld plasluiers. De Ikea heeft trouwens opblaasbare verschoonkussens! Ideaal!

Tip voor alle mama’s to be: probeer zo min mogelijk uit emotie te kopen en ga nooit alleen naar een babywinkel! Hopelijk heb je iets aan mijn ‘’tips’’

Thanks for reading!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *