Baby,  Mama

Was Jax een ongelukje of toch gepland?

Je kent het wel, van die dorpen waar over alles en iedereen geroddeld wordt. Wijk bij Duurstede is daar absoluut niet anders in. Als ik vandaag met mijn fiets de sloot in rij, staat er morgen nog nét niet in de krant dat ik met alcohol achter het stuur op in de sloot ben gereden.

Je begrijpt natuurlijk wel dat mijn zwangerschap daarom ook een grote roddel was. Sowieso ben ik volgens de verhalen al zo’n 3 x zwanger geweest en zou ik ondertussen zo’n 6 kinderen ergens hebben rondlopen. Ongeveer dan he, overdrijven is namelijk ook een vak.

Zwangerschap

Dat er over mijn zwangerschap verhalen zouden rond gaan, had ik al wel verwacht. Michael en ik waren nog maar kort samen (zo’n 4 maanden) toen ik zwanger raakte van Jax. Even heb ik er nog aan getwijfeld om in de bekendmaking op Facebook een gedichtje te plaatsen waarin duidelijk werd dat Jax gepland is. Maar op dat moment kom het me eigenlijk niets schelen wat andere mensen dachten. Maar nu Michael en ik uit elkaar zijn, weer een mooie roddel, wil ik er toch iets over kwijt.

Gepland of niet gepland

Jax was meer dan gepland! Michael en ik woonde al vanaf de eerste week samen en hebben na 3 maanden een huis gekocht. Voor ons klopt het plaatje; we hadden een huisje waar een baby meer dan in paste. En dus ben ik gestopt met de pil, na 3 maanden al ja. Waar het bij de een 6 maanden duurt, of soms nog langer, voordat ze zwanger zijn. Waren wij al zwanger na de eerste poging. Ik dank god en moeder natuur daar nog steeds elke dag voor. Niet iedereen is gezegend met zo’n spoedig verloop namelijk. En zo kwam het dus dat ik na 4 maanden relatie al een positieve test in mijn handen had.

Bekendmaking

Vrienden en familie kunnen beamen dat wij bezig waren met een kindje én dat Jax dus gepland was. Voor de mensen die dichtbij ons stonden was de zwangerschap dan ook geen grote shock. Maar goed, je hebt er natuurlijk altijd een paar rotte appels tussen zitten die het nodig vinden om een roddel te verspreiden.

Deze mensen zullen ongetwijfeld achter hun mobiel mee lezen met mijn vermakelijke blogs. Bij deze is het verhaal nu opgeklaard, bedankt & tot ziens, tot de volgende roddel.

Liefs, 
S.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *