Baby

De 6 maanden sprong; Jax zit er middenin

Het leed dat sprongetjes heet, bijna iedere ouder is er wel mee bekend. Ook ik kan er mijn klok, of beter gezegd sprongetjesalarm, op gelijk zetten. Zodra hij volgens het boek Oei ik groei in een sprongetje hoort te zitten, verandert alles! 

6 maanden oud

”Als je baby bijna een half jaar is, gaat hij de wereld van ‘relaties’ in. Hoe staat het een in verband met het ander? Het gaat hierbij ook om simpele dingen, zoals de afstand tussen dingen en de plek die dingen hebben ten opzichte van elkaar: een blokje in een blokkendoos, erachter, erop of eronder, bijvoorbeeld. Misschien gaat je baby opeens huilen als je wat verder van hem af gaat. Dat is heel normaal. Je baby snapt nu dat de afstand tussen jullie groter wordt!”

Bovenstaand stuk kom uit het boek Oei ik groei en beschrijft de grootste ontwikkelingen in de 6 maanden sprong. Bij Jax merk ik nog niet extreem veel van dit alles. Maar wat merk ik dan wel aan hem?

De sprong

De 6 maanden sprong is een heftige. Als je googled is dat een van de eerste dingen die naar boven komt. Ook ik ervaar deze sprong als heftig omdat Jax een stuk aanhankelijker is. Naast dat hij graag aandacht wilt hebben, slaapt hij ook niet meer door. Waar hij eerst sliep van half 8 in de avond tot half 9 in de ochtend, moet ik er nu zo’n 4x per nacht uit. Jax slaapt ontzettend onrustig en huilt ook veel meer in zijn slaap. Dit alles valt mij nu nog meer op omdat ik op een kamer slaap met Jax.

Jax kreeg op een dag nog maar 4 flessen van 210 ml, waarvan 2 papflessen. Op dit moment is ook dat hele schema door de war. Hij vraagt soms om een nachtvoeding en vaak drinkt hij overdag zijn flessen maar voor de helft leeg. Dit betekent vaak dat hij binnen 2 a 3 uur weer honger heeft en vervolgens weer een halve fles leeg drinkt. Gelukkig eet hij nog wel zijn fruithap en groentehap en voeg ik er zo nu en dan zelfs nog yoghurt aan toe.

Lichamelijke ontwikkeling

Sinds ongeveer 2 weken is Jax ineens ontzettend hard aan het ontwikkelen. Hij draait wild in het rond en probeert te kruipen. Hij is van een rustig, observerend jongetje naar een kleine druktemaker gegaan. Ik vind het prachtig om te zien hoe mijn kleine mannetje zich ontwikkelt naar een dreumes.

De 6 maanden sprong hangt bij ons natuurlijk erg samen met de veranderingen die plaats vinden. Ik kan daarom ook niet zeggen dat alles aan de sprong te wijten is. Het slechte slapen zal ook deels komen doordat wij in een nieuwe omgeving zitten én omdat hij andere mensen om zich heen heeft. Ik hoop in ieder geval dat Jax snel went aan alles zodat hij weer lekker kan slapen.

Liefs,
S.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *