Mama

Liefde met een hoofdletter L

Liefde met een hoofdletter L, wat zou ik mijn relatie graag zo beschrijven. Helaas is die hoofdletter over gegaan naar een kleine letter. En misschien is het woordje liefde wel helemaal verdwenen.

Ja je leest het goed, de liefde tussen mij en Michael is over. Het is niet meer wat het is geweest en vorige week heb ik de knoop doorgehakt. Nu kun je je afvragen, waarom deelt ze dit op het internet? Al vanaf de vroege start van mijn blog ben ik altijd open en eerlijk geweest tegen mijn lezers. En dat wil ik nu ook zijn. Ik wil geen plaatje schetsen van een perfect gezinnetje wanneer we dit niet zijn.

Is dit liefde?

Natuurlijk, ieder huisje heeft zijn kruisje en dat geldt ook zeker voor ons. Met trots kan ik dan ook zeggen dat we hebben gevochten voor de relatie. We hebben ons onwijs goed voorbereid op de komst van Jax én we hebben begeleiding gehad na de geboorte. Maar toen gebeurde er iets wat ik niet voorzien had; mijn verliefdheid is weg & het houden van niet genoeg. Het kwam, voor zowel mij als Michael, als een klap. En toch heb ik goed nagedacht over mijn beslissing.

Al een aantal weken liep ik rond met de gedachte: is dit het nou? Is dit wat liefde is, als de verliefdheid verdwijnt? Is dit dan het geweldige gevoel waar iedereen het over heeft? Ik voel het niet en om die reden kan ik er ook geen genoegen mee nemen. Ik kan niet mijn hele leven zo doorgaan terwijl ik niet weet of dit liefde is. Dat zou niet eerlijk zijn tegenover mezelf maar ook niet tegenover Michael.

Co-ouderschap

Naast dat het een hele hoop verdriet met zich mee brengt, komt er ook een hoop bij kijken wanneer je uit elkaar gaat. Zo hebben Michael en ik er (logischerwijze) nooit bij stil gestaan hoe we de omgang omtrent Jax zouden regelen. Omdat Michael gewoon een fulltime baan heeft én omdat Jax nog zo klein is, zal Jax door de weeks bij mij verblijven. Op zaterdag gaat hij naar papa, zodat ze lekker kunnen knuffelen.

Woonruimte

Op dit moment verblijven Jax en ik bij mijn ouders. We hebben hier een ruime kamer met ieder een eigen bed. Het is natuurlijk niet de meest ideale situatie, maar voor nu is het goed. Ik ben hard op zoek naar woonruimte in de regio Utrecht zodat Jax en ik een frisse start kunnen maken. Hoe gek het misschien ook klinkt, ik kijk er naar uit!

Ik wil jullie graag mee nemen op mijn reis als alleenstaande ouder. De aankomende tijd zal er, voor zowel mij als Michael, een tijd aan komen vol nieuwe ontwikkelingen. We moeten ieder ons eigen weg vinden in dit nieuwe co-ouderschap.

Lieve Michael, ik weet dat je dit leest. Voor mij ben jij de beste vader voor Jax en ik ben er trots op dat wij dit zo samen kunnen doen. Jax is gek op je & kijkt tegen je op. 

Liefs,
S.

2 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *