Geen categorie

Hoe ervaart Sanaz het leven als working mom?

Hoi lieve lezer,

Ik hoor het mezelf nog zeggen: Super veel zin in mijn verlof! Heerlijk lang vrij zijn. Mijn verlof was binnen no-time voorbij. Voor ik het wist zag ik in mijn inbox een e-mail. Onderwerp: Startdatum – welkom terug! Wat er daarna gebeurde? Janken!

Toen ik in verwachting raakte wist ik 1 ding heel zeker. Ik was nog niet uitgeleerd in mijn functie en in het bedrijf. Voor mijn verlof had ik besloten om 4 dagen te gaan werken. Hoe ik dit ging combineren met het moederschap wist ik nog niet. Ik wilde daar ook totaal niet mee bezig zijn(lekker naïef).
Na 7 maanden heb ik nog steeds momenten dat ik me verdrietig of down voel omdat ik bij Nova wil zijn. Wanneer je echt heel diep in mijn hart kijkt zou ik het liefste elke dag samen met Nova willen zijn. Let’s be honest..de rekeningen moeten ergens van betaald worden. Right?

Working mom worries

Als ouder vind je dat jij het allerbeste voor je kindje kan zorgen. Nu ik weer werk heb ik de zorg van onze zoon bijna volledig uit handen moeten geven. Ik werk in Amsterdam en hierdoor ben ik 4 dagen per week vroeg(06:30) weg en laat thuis (19:30).
In het begin ben je ontzettend aan het zoeken naar de juiste balans. Persoonlijk denk ik niet dat je die ooit zult vinden. Als working mom is het constant aanpassen en aanpoten. Ik dacht vaak erg negatief.

‘’Wat als Nova ziek wordt? Wat als ze Nova niet getroost krijgen? Wat als hij niet op de juiste tijden melk krijgt? Wat als Nova mij niet meer kent of aardig vindt?’’

Zo kan ik serieus nog uren doorgaan. De eerste week was dan ook echt niet fijn. Ik stortte mij volledig op mijn werk zodat ik niet steeds aan Nova hoefde te denken.
Confession: Toen ik nog geen moeder was begreep ik niet waarom mama’s zo dramatisch deden. Nou, NU begrijp ik waar dat vandaan komt en geef ik alle mama’s helemaal gelijk! Werkend of niet werkend!

Working mom benefits

Er zijn absoluut ook voordelen en leuke aspecten aan het working mom verhaal. Op de dagen dat ik werk zie ik Nova minimaal. Wanneer ik vrij ben haal ik de verloren tijd weer in. Ik kijk enorm uit naar die dagen!

Voor ik verder ga met de benefits wil ik even heel duidelijk maken dat ik enorm veel respect heb voor de mama’s(of papa’s) die niet werken, maar thuis voor de kids zorgen. Het is beide pittig en dat moet gezegd worden. Helaas hoor je regelmatig: ‘’ oh ze is huismoeder(of vader), lekker hoor’’
Nou ik daag je uit: TRY it!! Het is lekker om zoveel tijd met je kinderen te spenderen, maar absoluut een pittige klus!

Voor mij geldt dat mijn werk er voor zorgt dat ik een betere mama kan zijn voor Nova. Ik wil hard werken en geld verdienen zodat ik weer leuke dingen kan ondernemen. In het begin vond ik het moeilijk om uit te spreken, maar inmiddels vind ik het ok. Ik heb mijn werk/uitdaging nodig en wil mezelf graag blijven ontwikkelen.

Wellicht herken jij je in mijn verhaal. Persoonlijk denk ik dat alle mama’s of mama’s to be deze gevoelens en gedachten herkennen. Het is helemaal normaal! We hebben het tenslotte wel over je meest kostbare bezit.

Tips
  • Spreek je zorgen en angsten uit en doe dit zonder schaamte!!!
  • Praat erover. you are NOT alone in this
  • Stel het gesprek met HR niet uit. Zorg dat het duidelijk is hoeveel dagen je gaat werken en maak hier goede afspraken over!  
  • Begin op tijd met het regelen van opvang & toeslagen. Dit biedt weer een stukje rust!

Volg je hart en doe wat voor jou goed voelt! Dat is het allerbelangrijkste. Binnenkort ga ik samen met niet working-mom Sharon een dag uit ons leven laten zien! Zoek de verschillen! Lees je dan weer mee?

Power to alle papa’s en mama’s werkend of niet!
Thanks voor het lezen!

-x-

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *