Baby,  Mama

Voor het eerst op vakantie met een baby; wat neem ik mee?

Over drie weken is het dan zover, de eerste vakantie met Jax. Over de bestemming van de reis heb ik al eerder een blog geschreven, die lees je hier.  Maar nu de bestemming bekend is, en de vertrekdatum dichterbij komt, komt de autist in mij naar boven.

Overal, maar dan ook echt overal worden lijstjes van gemaakt. Het is tenslotte de eerste vakantie met Jax en ik wil niet voor verassingen komen te staan. En dus speur ik internet af naar lijstjes met spullen die ik absoluut niet mag vergeten. Voor mama’s net als ik, heb ik alle spulletjes op een rijtje gezet.

Toilettas
 • Tandenborstel + tandpasta, want ja nu de eerste 4 tanden er zijn moet er gepoetst worden.
 • Shampoo + badolie, wij hebben de luxe van een bad in ons verblijf dus de olie mag niet worden vergeten.
 • Hormoonzalf + vaseline crème; Jax heeft een onwijs droge huid en dat vraagt de nodige verzorging.
 • Thermometer; no way dat ik zonder thermometer op vakantie ga.
 • Zetpillen; ik ben zo’n moeder die niks op vakantie wilt kopen dus er gaan 2 pakjes mee.
 • Zonnebrandcrème; want ik zou echt niet willen dat Jax verbrand.
 • Vitamine D; ook als je naar een zonnig land gaat is vitamine D een vereiste!
 • Prikweg; voor als we door een beestje geprikt worden.
Eten en drinken
 • Flesvoeding; je kunt er natuurlijk voor kiezen om flesvoeding daar te kopen. Ik neem liever zelf de voeding mee, zeker omdat Jax koemelkallergie heeft.
 • Flessen: hoeveel flessen je mee neemt, is natuurlijk aan jezelf. Ik ben zo’n iemand die maar gewoon alle flessen mee neemt.
 •  Vaste voeding: dit kun je natuurlijk gewoon op vakantie halen. Ik merk alleen dat er in sommige 6 maanden potjes koemelk verwerkt zit. Ook reageert Jax nog niet al te goed op vlees. Dus heb ik besloten om mijn blender mee te nemen en alles zelf vers te maken.
 • Lepeltjes: tja als we het dan toch over voeding hebben, ook de lepeltjes neem ik mee. Bakjes hebben ze vast in het appartement wel.
Vervoer

Of je nou gaat voor een draagzak, draagdoek of een kinderwagen, het is verstandig om hier van te voren over na te denken. Zo hebben wij een draagzak van Tula aangeschaft voor als we door de bergen gaan wandelen. Ook hebben we nog een buggy overwogen omdat deze vaak minder ruimte innemen in de auto. Uiteindelijk hebben we ervoor gekozen om gewoon de Bugaboo mee te nemen.

Vermaak

Ja als je met een kleintje op vakantie gaat is het handig om wat vermaak mee te nemen.

 • Speelgoed; ik neem de lievelingsspeeltjes van Jax mee.
 • Bijtring; je weet immers nooit wanneer die tandjes door gaan komen.
 • Speelkleed; handig voor onderweg én op de bestemming. Jax kruipt nog niet maar vindt het wel heerlijk om lekker te spelen op zijn kleed.
Verzorging

Ik denk dat het voor iedereen verschilt hoeveel er mee wordt genomen op vakantie. Zo zal ik veel hydrofiele luiers mee nemen. Jax slaapt hier mee, ik gebruik ze voor het kwijlen én voor het spugen. Ook qua kleding zal het per persoon verschillen hoeveel er mee wordt genomen. Dit is natuurlijk ook afhankelijk van hoe lang de vakantie duurt, wat de bestemming is en de leeftijd van je kindje.

Wat zijn voor jullie echt belangrijke items om mee te nemen op vakantie?

Liefs,
S. 

 

 

 

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *