Iedere moeder herkent het wel, de kleine struggles die erbij horen als je moeder wordt. Natuurlijk heb ik alles een tikkeltje overdreven en geniet ik vooral van het leven als moeder. Toch ben ik benieuwd of er meer moeders zijn die dit herkennen?

  1. Je tas bevat meer items voor le bébé dan voor jezelf. Luiers, billendoekjes, speentjes, hydrofiele doeken en ga zo maar door. Eigenlijk je hele tas is gevuld met spulletjes voor de kleine. Goed, daar is het natuurlijk ook een luiertas voor maar hey, voordat je moeder werd was die hele tas nog gevuld met spullen voor jezelf.
  2. Je komt nooit meer ergens op tijd. Nu was ik hier al niet extreem goed in, maar nu al helemaal niet meer. Precies op het moment dat we een afspraak hebben, slaapt Jax extra lang uit (like, seriously?). Of hij werkt totaal niet mee, poept zijn luier zo’n 3 x vol en ga zo maar door.
  3. Over dat poepen, dat gebeurd eigenlijk nooit op momenten dat het uit komt. Ja als we nergens heen hoeven poept Jax altijd in de ochtend. Maar als we dan in een winkel zijn, in de dierentuin of aan het wandelen.. Ja dan vindt Jax het een uitstekend idee om zijn luier vol te breien. Tot aan zijn nek ongeveer, bedankt kleine man!
  4. Je hebt totaal geen ritme meer. Net zoals het poepen en het niet op tijd komen, is er ook geen ritme meer te bekennen. Ja Jax slaapt door, dat is zo’n beetje de enige vastigheid die we hebben. Overdag slaapt hij wanneer hem dat uitkomt, precies op tijden dat ik eigenlijk net weg wil. Hij wordt wakker als ik ergens mee bezig ben én hij wilt dan steevast aandacht van mama.
  5. Geen douchemoment is meer voor jezelf. Jax lijkt het nogal leuk te vinden om het op een schreeuwen te zetten als ik onder de douche sta. Of hij nou slaapt of lekker aan het spelen is, zodra ik mijn haren inzeep zet hij het op een schreeuwen. En dat resulteert in een half gewassen kop, nog vol met shampoo. Ach, morgen weer een poging.
  6. Jax ziet er meer fashionable uit dan ik. En dat is echt geen grap. Iedere ochtend neem ik de tijd om een mooie outfit bij elkaar te zoeken. Het hele plaatje moet kloppen. Maar goed, tegen de tijd dat hij is aangekleed en er foto’s zijn gemaakt voor IG, neem ik al genoegen met een knot op m’n kop en een bij elkaar geraapte outfit. Met nog wat melkvlekken van gister en hier en daar een snotje.

Wat zijn jullie struggles als het gaat om jullie leven als moeder?

Liefs,
S.

Zo raak je nooit uitgelezen:

Hoera, wij zijn zwanger van een tweeling! Afgelopen weekend deelde ik op social media met jullie dat wij in verwachting zijn van twins! Hoe leuk is dat? Omdat ik meteen overladen werd met ...
Ik ga op vakantie en ik neem mee.. Over iets minder dan een week is het dan eindelijk zo ver, ik ga op vakantie met Jax. Dit wordt Jax zijn eerste keer naar het buitenland en ik vind he...
Een nieuwe start Daar ben ik weer, ruim 8 maanden na mijn laatste blog begint het toch weer te kriebelen. Ik mis het delen van mijn verhaal, mijn ervaringen maar b...
Van stay at home mom naar working mom Waar ik vorige maand nog thuis zat zonder werk, werk ik nu 3 dagen in de week. Zo snel kan het gaan, van stay at home mom naar working mom. PArtt...

One thought on “De struggles van een newborn mommy”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *