Baby,  Mama

Een kijkje in het leven van mama Erin: alles over het dragen van je kindje

Ik zal me eerst even kort voorstellen: Ik ben Erin, 23 jaar jong en mama van Senn. Naast gastblogger heb ik ook mijn eigen blog: Miniliefde
Draagzakken, draagdoeken en tig verschillende knopen. Het draagwereldje is er eentje op zich en de afkortingen zijn soms Chinees. Toch ben ik er langzaam in gegroeid en ben ik groot fan geworden van het dragen. Een eeuwenoude traditie en hoe mooi is het dat deze traditie nog steeds voortgezet wordt.

Heel eerlijk, ik was niet direct fan. Ik snapte het gewoon niet zo goed; waarom dragen als het niet perse hoeft? Ik bedoel, er is ook een kinderwagen? Maargoed, nu snap ik het. Ons zoontje was heel onrustig, last van een koemelkallergie en reflux. Niet de ideale combinatie! Hierdoor was hij vaak ontroostbaar aan het huilen en wilde hij vooral bij ons zijn. Zo kwam het dat wij uren achteraan met Senn op ons arm door het huis slenterden. Ja, zonder draagdoek of draagzak. Ik had het overigens wel geprobeerd met een draagdoek, maar aangezien ons ventje een stemgeluid heeft waar je u tegen zegt, was even ‘snel’ optillen vaak de eerste oplossing. We waren tenslotte al moe en gespannen, even geen nieuwe dingen.

Naarmate Senn wat mee rust kreeg, durfde ik het weer aan. Ik werd geobsedeerd door de vele mooie doeken en dragers. Wat een keuze! Ik begon de termen te snappen, de afkortingen (eigenlijk zijn ze best logisch) en ik zag direct of iets ergonomisch of niet was. Want dat is nogal een dingetje in de draagwereld en geef ze eens ongelijk, je kindje verdiend het beste!

Hoe meer mijn liefde voor het dragen groeide, hoe meer knuffel uurtjes met Senn volgden. Rustig bij je zitten is zeldzaam, maar in de draagdoek of draagzak vindt hij heerlijk. Een aantal weken geleden een fotoshoot gedaan met de draagdoek, 2.5uur later en mijn minivriendje was nog heerlijk zoet. Overigens echt een enorme aanrader om te doen, zo speciaal en bijzonder. Een onwijs mooie herinnering aan het dragen! Ze groeien zo snel, voordat je het weet is het voorbij.

Als je twijfelt om te gaan dragen raad ik echt een draagconsult aan, hier kan je vanalles proberen en weet je zeker dat je de juiste drager of doek gaat kopen. Iedereen is anders en elk kindje ook, wat voor de één fijn is, is voor de andere misschien niet zo!

Wat is jullie ervaring met dragen? Laat het me weten!

Liefs,
Erin
Foto’s: www.stijlvolinbeeld.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *