Baby

Het zonnetje schijnt & dat betekent smeren met zonnebrandcrème!

Afgelopen 2 weken is het heerlijk weer geweest in Nederland, de zon doet goed zijn best. Maar met deze hitte, komt er ook gelijk een groot gevaar om de hoek kijken. Hoe vaak moet je nou eigenlijk je kindje insmeren en met welke factor?

Baby’s tot 12 maanden kunnen beter helemaal niet in de zon komen. De zweetklieren van een baby zijn nog niet volledig ontwikkelt én hun huidje is dunner dan die van ons. Daarnaast maakt de babyhuid nog geen Melanine aan, het stofje waardoor je bruin wordt en wat je beschermd tegen de zon. Oppassen geblazen dus, baby’s kunnen onwijs snel verbranden.

Maar goed, de hele dag binnen blijven als het zulk lekker weer is, is ook geen optie. En dus is het belangrijk om je kindje in te smeren met de juiste zonnebrandcrème. Ik smeer Jax in met de zonnebrandcrème van Naïf. Deze crème is gemaakt op basis van natuurlijke oliën en bevat geen parfum of parabenen. Tijdens het smeren van deze crème blijft er een lichte, witte waas achter. In eerste instantie lijkt het niet of je niet goed smeert maar juist deze witte waas beschermd je kindje optimaal. Ik gebruik standaard factor 50, zo weet ik zeker dat Jax optimaal beschermd is tegen de zon. Het is belangrijk om je kindje iedere 2 uur in te smeren, ook als hij of zij in de schaduw ligt.

Naast zonnebrandcrème bescherm ik Jax ook altijd met een hoedje, petje en een hydrofiele luier. Als we gaan wandelen in de kinderwagen gebeurd het wel eens dat zijn beentjes in de zon komen. Ik leg dan een hydrofiele doek over zijn benen heen ter bescherming. Ook houd ik Jax tussen 12 en 3 zo veel mogelijk uit de zon. Daarnaast heb ik ook altijd voeding mee voor Jax en een flesje water. Ik vind het belangrijk dat hij genoeg drinkt in deze hitte. Ik doe dan ook niet moeilijk over een extra voeding op zo’n warme dag.

Hoe beschermen jullie je kindjes tegen de zon?

Liefs,
S.

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *