Afgelopen 2 weken is het heerlijk weer geweest in Nederland, de zon doet goed zijn best. Maar met deze hitte, komt er ook gelijk een groot gevaar om de hoek kijken. Hoe vaak moet je nou eigenlijk je kindje insmeren en met welke factor?

Baby’s tot 12 maanden kunnen beter helemaal niet in de zon komen. De zweetklieren van een baby zijn nog niet volledig ontwikkelt én hun huidje is dunner dan die van ons. Daarnaast maakt de babyhuid nog geen Melanine aan, het stofje waardoor je bruin wordt en wat je beschermd tegen de zon. Oppassen geblazen dus, baby’s kunnen onwijs snel verbranden.

Maar goed, de hele dag binnen blijven als het zulk lekker weer is, is ook geen optie. En dus is het belangrijk om je kindje in te smeren met de juiste zonnebrandcrème. Ik smeer Jax in met de zonnebrandcrème van Naïf. Deze crème is gemaakt op basis van natuurlijke oliën en bevat geen parfum of parabenen. Tijdens het smeren van deze crème blijft er een lichte, witte waas achter. In eerste instantie lijkt het niet of je niet goed smeert maar juist deze witte waas beschermd je kindje optimaal. Ik gebruik standaard factor 50, zo weet ik zeker dat Jax optimaal beschermd is tegen de zon. Het is belangrijk om je kindje iedere 2 uur in te smeren, ook als hij of zij in de schaduw ligt.

Naast zonnebrandcrème bescherm ik Jax ook altijd met een hoedje, petje en een hydrofiele luier. Als we gaan wandelen in de kinderwagen gebeurd het wel eens dat zijn beentjes in de zon komen. Ik leg dan een hydrofiele doek over zijn benen heen ter bescherming. Ook houd ik Jax tussen 12 en 3 zo veel mogelijk uit de zon. Daarnaast heb ik ook altijd voeding mee voor Jax en een flesje water. Ik vind het belangrijk dat hij genoeg drinkt in deze hitte. Ik doe dan ook niet moeilijk over een extra voeding op zo’n warme dag.

Hoe beschermen jullie je kindjes tegen de zon?

Liefs,
S.

Zo raak je nooit uitgelezen:

Ik ga op vakantie en ik neem mee.. Over iets minder dan een week is het dan eindelijk zo ver, ik ga op vakantie met Jax. Dit wordt Jax zijn eerste keer naar het buitenland en ik vind he...
Een nieuwe start Daar ben ik weer, ruim 8 maanden na mijn laatste blog begint het toch weer te kriebelen. Ik mis het delen van mijn verhaal, mijn ervaringen maar b...
Het leven van een brandrep baby Zoals sommige van jullie wel zullen weten, is Jax brandrep voor een aantal shops. Omdat ik merk dat hier veel vragen over zijn, heb ik besloten om...
Was Jax een ongelukje of toch gepland? Je kent het wel, van die dorpen waar over alles en iedereen geroddeld wordt. Wijk bij Duurstede is daar absoluut niet anders in. Als ik vandaag met mi...

One thought on “Het zonnetje schijnt & dat betekent smeren met zonnebrandcrème!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *