Baby,  Mama

Voorlezen bij baby’s (0-1 jaar)

Sinds een aantal weken lees ik Jax voor het slapen gaan een verhaaltje voor. Ik vond en vind het belangrijk om hier zo vroeg mogelijk al mee te beginnen. Want wist je dat baby’s die al vroeg zijn voorgelezen, later hoger scoren op taal?

Voorlezen vanaf 3 maanden

Voorlezen kan je baby dus helpen om later hoger te scoren op taalgebied. Maar hoe doe je dat nou, voorlezen bij een baby? Baby’s kunnen nog niet echt een verhaal volgen, ze kunnen wel kijken naar plaatjes. Het is dus belangrijk om een boek te kiezen waarbij duidelijke afbeeldingen staan. Bij het voorlezen kun je wat er te zien is op de afbeeldingen, benoemen. Vanaf 3 maanden kun je al beginnen met het voorlezen van boekjes. Vanaf 9/10 maanden kun je zelfs al rijmpjes gaan voorlezen.

Welke boeken zijn geschikt?

Als newborn mommy is het natuurlijk best lastig om geschikte boeken te vinden voor je kleintje. Er is immers een groot aantal boeken beschikbaar! Maar daar heeft Kwebbels iets op gevonden. Zij bieden boekenpakketten aan, al vanaf de leeftijd van 0-2 jaar! In dit pakket zitten boeken die je met je kindje al vanaf 3 maanden kan lezen. De boeken bevatten veel kleur en plaatjes waardoor ze uitermate geschikt zijn om bij baby’s voor te lezen.
Ik heb zo’n mooi pakket van Kwebbels mogen ontvangen en ben gelijk begonnen met voorlezen. Vooral het boekje van Joki in de Efteling is bij Jax favoriet. Je ziet hem mee kijken met de afbeeldingen en lijkt oprecht geïnteresseerd.

Bij de keuze voor een pakket kun je aangeven of het pakket voor een jongen of een meisje is, zo krijg je boeken die aansluiten bij jouw kind. Ook kun je aangeven of je eenmalig een pakket wilt ontvangen of voor een langere periode. Het is natuurlijk hartstikke handig als je iedere maand een nieuw pakketje boeken thuis geleverd krijgt.

Ben je benieuwd geworden en wil je ook graag zo’n tof boekenpakket ontvangen? Via onderstaande link krijg je een gratis pakket!
Kwebbels kinderboeken

Lezen jullie de kinderen ook al zo vroeg voor?

Liefs,
S.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *