Healthy lifestyle

Het roer gaat om; ik zeg dag tegen mijn zwangerschapskilo’s

1 Mei, de datum dat ik mijn leven om heb gegooid. Al 3 maanden loop ik rond met een lichaam waar ik niet tevreden over ben. Natuurlijk is Jax nog jong en heeft mijn lichaam tijd nodig om weer in zijn oude vorm terug te komen. Maar ik weet dat dit niet vanzelf gaat komen, daar ben ik teveel voor aangekomen. En dus ga ik hier keihard zelf aan werken. Om van de zomer weer zelfverzekerd in bikini te kunnen lopen.

Structuur

Net als Jax heb ik veel structuur nodig. Dit betekent dat ik zowel in mijn dagritme structuur nodig heb maar ook in mijn voedingsschema. En ik kan dit niet alleen, dus helpt Michael mij hierbij. Om te voorkomen dat ik geen tijd heb om over het eten na te denken, heb ik een eetschema gemaakt.

Ochtend: Brinta met vloeibaar zoetstof en een glas detoxwater.
Tussendoor: Een groene appel met kaneel.
Middag: Brood met ei, tomaat en komkommer.
Tussendoor: Een handje ongezouten noten.
Avondeten: 1/4 deel vlees, 1/4 deel koolhydraten en 1/2 deel groente.
Voor het slapen gaan eet ik nog een bak met magere Franse kwark, eventueel met fruit topping.

Geen toegevoegde suikers

Zoals je hierboven kunt lezen, probeer ik zo min mogelijk suikers te nemen. Ik ben echt verslaafd aan alles wat zoet is dus dit is een hele opgave! Alle ongezonde dingen zijn nog steeds in huis, ik woon immers niet alleen. Dus is het een extra grote uitdaging om al het ongezonde te laten staan. Ook mijn drinkgewoonte moet ik aanpassen, ik hou namelijk écht van alles wat zoet is.. Ranja, ijsthee, Fanta, noem het maar op. Om toch genoeg te blijven drinken, heb ik een waterfles met fruitinfuser gekocht. Zo kan ik mijn water toch een lekker smaakje geven!

Sport en lichaamsbeweging

Uiteindelijk is het de bedoeling dat ik ga sporten bij de sportschool waar ik het al eerder over heb gehad (sportcity). Voor nu hou ik het echter eerst even 2 weekjes bij het gezond eten. Wanneer dat in een goed ritme verloopt zal ik ook gaan sporten. Natuurlijk probeer ik wel zoveel mogelijk de auto te laten staan & de kinderwagen of bakfiets te pakken.

Zijn er hier mama’s die met mij mee gaan doen zodat we elkaar kunnen steunen?

Liefs,
S.

2 Reacties

  • Patricia

    Hoi, heb je toevallig al gehoord van de buggy bootcamp in huizen? Ik heb een tijdje zelfstandig geprobeerd om te sporten bij SportCity… Maar te weinig motivatie.. Nu een maand bootcamp en zeker 3 keer in de week bikkelen! En vol te houden omdat een groep en trainer je pusht… Zin om een keer mee te gaan? Groetjss Patricia (mamacafe)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *