Healthy lifestyle

Mijn strijd tegen de zwangerschapskilo’s

Zoals de meeste van jullie wel zullen weten, ben ik in mijn zwangerschap veel aangekomen. Zo ongeveer 25 kg zal het zeker zijn geweest. Nu Jax alweer 3 maanden is, vind ik het tijd om wat aan mijn lichaam te gaan doen.

Ik ben namelijk op z’n zachtst gezegd niet tevreden over hoe ik er nu uitzie. Er is zeker 13 kg blijven plakken en die wil ik er toch wel graag weer af hebben. Voor mijn zwangerschap was ik gezond bezig. Ik sportte regelmatig en had een gebalanceerd eetpatroon. Dit betekende niet dat ik 100% gezond at maar ik lette wel degelijk op wat ik at. Ik woog zo’n 62 kg en ondanks dat ik wel eens klaagde, was ik hier gelukkig mee. En dus is het tijd dat ik deze levensstijl weer op ga pakken!

Kort gezegd betekent dat dat ik weer op mijn eten ga letten en ga sporten. Omdat ik voor Jax nog geen opvang of oppas heb geregeld bestaat het sporten voorlopig uit wandelen, fietsen met de bakfiets en oefeningen die ik thuis kan doen.
Mijn eetpatroon wordt wel grondig aangepast. Ik eet nu namelijk vaker ongezond dan ik wil toegeven. Snoep, chocola en koekjes zijn toch wel erg favoriet hier.. En dat ga ik dus bij deze veranderen. Via de app Lifesum hou ik bij wat ik eet en hoeveel ik hiervan eet. Dit betekent dat ik alles weeg op een weegschaal en vervolgens invoer in de app. De app geeft mij, aan de hand van mijn doel (-13 kg), de hoeveelheden aan die ik mag eten. Zo heb je in principe dus geen voedingsschema nodig!

In de aankomende weken zal ik mijn strijd tegen de kilo’s met jullie delen. Voor mij is dit een stok achter de deur om gezond bezig te blijven. Met mijn vooruit blik op de zomer zeg ik bye bye zwangerschapskilo’s!

Liefs,
S.

4 Reacties

 • Renata

  Wauw heel knap dat je zo snel na je zwangerschap je lijf al aan wilt pakken.
  Toch wil ik je als ervaren moeder ook waarschuwen.
  Geef jezelf het eerste jaar een break! Er is zoveel gebeurt met je lijf, maar ook met je hormonen en je emoties. Zo’n eerste jaar met je kindje is mooi maar ook heel zwaar! Ook je relatie vergt aandacht na het krijgen van een kind! Er gaan niet voor niets heel veel stellen met jonge kinderen/babys uit elkaar.
  Ik weet niet of je nu nog borstvoeding geeft?
  Geef jezelf, je relatie en je lijf de kans om aan het moederschap te wennen en je zult zien als jij je zelfverzekerder voelt dat de strijd tegen de kilo’s dan veel makkelijker gaat.
  Als je nu teveel en te snel wilt loop je het gevaar overspannen te raken.
  En als je er nu wel klaar voor bent helemaal top natuurlijk dan ben ik voor niets bezorgd, maar weet dat het niet gek is als het nu wat veel zou zijn 😉
  Je bent goed zoals je bent!!
  Leuk om je blogs te lezen!

  • sharonsenna

   Wat lief!! Ik geef geen borstvoeding meer, ben na 6 weken gestopt. En inderdaad, mijn aandacht moet ook zeker uit gaan naar mijn relatie. Want soms heeft die het best te verduren onder alle stress.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *