Baby

Hoera Jax is weer thuis!

Afgelopen week lag Jax in het ziekenhuis zoals ik in mijn vorige blog al schreef. Na 5 dagen mochten we gelukkig weer naar huis. Benieuwd wat ze nou precies hebben gedaan en of er iets is veranderd?

De eerste 48 uur hebben ze Jax geobserveerd. Dit houdt in dat er wordt bij gehouden wanneer hij huilt, slaapt, eet enzv. Ik mocht er zo vaak bij zijn als ik wilde en was dan ook iedere dag van 8 tot 8 in het ziekenhuis te vinden. Ik zat dan merendeel in de ouderkamer en liet de verpleegsters hun gang gaan met Jax. Wanneer hij wakker was kwamen ze mij halen zodat ik even met hem kon knuffelen.

Zodra Jax in het ziekenhuis kwam, leek er een soort rust over hem heen te komen. Ik gaf hem zijn eerste flesje toen we aankwamen en direct daarna is hij gaan slapen. Iets wat hij thuis eigenlijk nooit deed, tenzij hij bij mij was. De verpleegsters stelde me gerust en zeiden dat dit vaker voorkwam bij kinderen die worden opgenomen.

Ik heb de nachten gewoon thuis geslapen. Dit wordt ook geadviseerd zodat je zelf wat rust kunt nemen. De laatste nacht ben ik wel blijven slapen om weer even in het ritme met Jax te komen. Ik had natuurlijk 4 nachten zonder hem geslapen en ik was bang dat Jax weer heel erg op mij zou reageren. Gelukkig viel dit mee en heeft hij de nacht lekker 5 uurtjes achter elkaar door geslapen.

De uitslag

Eigenlijk is er, naast het observeren, geen onderzoek gedaan naar Jax. Omdat hij in het ziekenhuis al zo rustig was en bijna niet huilde, was er geen aanleiding tot medisch onderzoek. Jax is dus kern gezond!
Maar waarom huilde hij dan thuis zoveel? Waarschijnlijk is dit een wisselwerking tussen Jax en mij geweest. De afgelopen weken zijn we in een ritme gekomen waarbij Jax niet meer in zijn eigen bedje sliep en ik hem continu bij me hield. Jax is hierdoor over prikkelt geraakt en huilde dus erg snel. Kort gezegd; zowel Jax als ik moesten gereset worden en dat hebben ze in het ziekenhuis gedaan.

Weer thuis

Het ritme wat Jax in het ziekenhuis heeft aangenomen, zet ik thuis uiteraard door. Dit betekent voor nu dat Jax ongeveer om de 5 uur voeding krijgt. Tussen de voedingen door slaapt Jax zoveel mogelijk. De ene keer wordt hij een keertje wakker en leg ik hem even in de box. De andere keer slaapt hij de hele 5 uur door, het is maar net waar hij behoefte aan heeft. De momenten dat Jax wakker is zijn nu nog maar kort, 5 a 10 minuutjes. Daarna geeft hij aan dat hij moe is en leg ik hem weer op zijn bedje. Al met al is het een tevreden mannetje en ben ik een gelukkige moeder. Ik ben blij dat er medisch gezien niks aan de hand is met Jax!

 

Liefs,
S.

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *