Baby,  Mama

Hoera Jax Xavi is geboren op 09-01-2017!

Na meer dan 2,5 maand stilte op mijn blog, heb ik eindelijk weer de tijd en rust gevonden om het bloggen op te pakken. In de afgelopen 2,5 maand is er ontzettend veel gebeurd & het allerbelangrijkste is natuurlijk dat onze zoon Jax Xavi is geboren. 

De bevalling

Over de bevalling zal ik nog een aparte blog wijden. Voor nu kan ik in ieder geval zeggen dat de bevalling ontzettend snel en goed is verlopen. Binnen 7 uurtjes had ik Jax in mijn armen. En hoewel 7 uur nu erg kort klinkt, vond ik het de langste 7 uur van mijn leven. Man man man wat is bevallen toch zwaar, dit had ik me van te voren niet voor kunnen stellen!

Het leven als moeder

Vanaf dag 1 zat ik gelijk in mijn rol als moeder. De eerste paar dagen voelde echt aan als overleven. Jax kwam iedere 3 uur voor voeding en omdat we in het ziekenhuis verbleven kwam er ieder uur wel iemand binnen. Wat was ik blij toen we naar huis mochten & ons eigen ritme konden oppakken zonder steeds gestoord te worden. Moeder zijn is zonder meer het meest fantastische in mijn leven maar natuurlijk is het vaak genoeg ook zwaar. Ik heb niet op een roze wolk geleefd, tijdens mijn zwangerschap en nu nog steeds niet. Ik geniet van de kleine dingen maar zit ook wel eens met mijn handen in het haar als Jax niet stopt met huilen.

Hoe is het nu met de depressie?

Zoals ik al zei leef ik nog steeds niet op een roze wolk maar depressief ben ik zeker niet! Ook de welbekende kraamtranen waren bij mij niet echt aanwezig. Misschien omdat ik de eerste 2 weken op de automatische piloot heb geleefd of door mijn medicatie, wie weet. Ik voel me in ieder geval goed, ik geniet van het moederschap en mijn prachtige zoon.

Ik hoop jullie vanaf nu weer wekelijks op de hoogte te houden van mijn leven als jonge moeder!

Liefs,
S.

4 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *