Zwangerschap

Slapen met een voedingskussen, ik kan er niet meer omheen.

Ik ben een echte buikslaper. Al van kinds af aan slaap ik op mijn buik en dat zorgt nu natuurlijk voor problemen. De eerste paar maanden van mijn zwangerschap heb ik zorgeloos op mijn buik kunnen slapen. Uiteraard was ik in het begin bang dat ik de baby zou plat drukken. Maar mijn verloskundige verzekerde mij hiervan dat dit absoluut niet het geval is. En daarbij, als de baby het niet prettig zou vinden dan merk ik dat snel genoeg.

Maar goed, tot voor een paar weken geleden kon ik dus gewoon lekker op mijn buik slapen. Vraag me niet hoe, het leverde bij de verloskundige ook een hoop vragen op, maar het kon. Maar hoe verder ik kom in de zwangerschap, hoe groter natuurlijk ook mijn buik wordt. En dus is het slapen op mijn buik verleden tijd, het ligt niet meer lekker en ook de baby vindt het niet prettig.

Het voedingskussen

Gelukkig zijn er dan mensen die niet in problemen denken maar in oplossingen. Deze mensen bedachten de voedingskussen, en halleluja! Ik kan nu weer lekker op mijn zij/buik slapen doordat ik ondersteund wordt door dit kussen. In het begin vond ik het maar niks, zo’n lange slurf tussen je benen (haha!). Ik draai nogal veel in mijn slaap en om nou constant dat ding mee te draaien is nogal wat. In het begin heb ik mijn voedingskussen dan ook in een hoekje gelaten. Omdat ik niet begreep hoe andere zwangere vrouwen hier comfortabel mee konden slapen, heb ik het gegoogled. En wat blijkt? Er is helemaal geen kunst aan, je gebruikt het kussen gewoon zoals jij wilt. Natuurlijk is het even wennen maar dat is slapen met een dikke buik sowieso.

Hoe gebruik ik het voedingskussen?

Zoals ik al heb gezegd ben ik dus een buikslaper. Ik gebruik het voedingskussen als een slurf tussen mij in. Ik ga op mijn zij liggen met het kussen tussen mijn benen in, waarbij hij mijn buik gedeeltelijk ondersteund. Afhankelijk van waar ik op dat moment behoefte aan heb, leg ik mijn hoofd op het kussen. In onderstaande afbeelding is goed te zien hoe ik mijn voedingskussen gebruik.

Bron: www.prenatal.nl

Kortom; een voedingskussen is ondertussen onmisbaar in mijn baby uitzet lijst! Ik zou niet meer zonder kunnen en kan het iedereen aanraden. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *