borstvoeding
Zwangerschap

De zin en onzin van een borstvoedingscursus

borstvoeding

Afgelopen week hebben Michael en ik deelgenomen aan een borstvoedingscursus. Samen ja, want ik vind het belangrijk dat hij er net zoveel van af weet als ik. Ik kan me namelijk voorstellen dat je als nieuwe moeder moeite hebt met het geven van borstvoeding. Wanneer ik het dan even niet meer zie zitten, heb ik altijd Michael nog die me kan helpen.

Waarom een cursus?

Ik heb ervoor gekozen om een borstvoedingscursus te volgen zodat ik niet helemaal blanco start straks. Tijdens een borstvoedingscursus leer je enorm veel over de werking van de borsten, hoe je borstvoeding moet geven en hoe je problemen kunt voorkomen. Ondanks dat ik er helemaal van overtuigd was (en ben) dat ik borstvoeding wou geven, had ik eigenlijk geen idee hoe dit precies in zijn werking gaat. Zo’n cursus biedt dan uitkomst, je leert er echt ontzettend veel over de werking van borstvoeding. Ook als je twijfelt over het geven van borstvoeding, kan zo’n cursus uitkomst bieden. De informatie die je krijgt kan net de doorslag geven of je wel of geen borstvoeding gaat geven.

Inhoud van de cursus
  • Als eerste worden de voordelen van borstvoeding besproken. Daarbij wordt de werking van de borsten uitgelegd en hoe de borsten zich voorbereiden op de borstvoeding. Daarnaast krijg je ook informatie over het verzorgen van de borsten.
  • Daarna komt er aan bod hoe je precies borstvoeding moet geven. Het aanleggen, de houdingen die je kunt aannemen en de tijden waarop je voedt worden uitgelegd.
  • Als derde wordt er uitgelegd welke problemen er kunnen optreden, hoe je deze kunt voorkomen en kunt oplossen.
  • Als laatste komt het kolven aan bod.

Natuurlijk is iedere cursus anders en kan de inhoud en volgorde veranderen. Op de meeste sites die ik heb bezocht is de inhoud van de cursussen soort gelijk.

Ik denk dat het voor ieder persoon verschillend is of je wilt deelnemen aan zo’n borstvoedingscursus. Voor mij persoonlijk was het erg prettig en sloot het aan bij mijn wensen. Wat ik wel kan aanraden als je deel wilt nemen, is om je partner mee te brengen. Wanneer jij het zelf even niet meer ziet zitten tijdens de borstvoeding, kan je partner helpen door de informatie uit de cursus. Voor de mannen onder ons: ga mee, je vrouw/ vriendin zal dit echt waarderen!!

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *