Geen categorie,  Zwangerschap

Geboortekaartjes, zie jij ook door de bomen het bos niet meer?

Tegenwoordig zijn er ontzettend veel sites met geboortekaartjes in alle vormen en maten. Het zijn er zelfs zoveel, dat je door de bomen het bos niet meer kunt zien. Ook wij liepen hier tegen aan. Daarom heb ik de leukste sites & trends voor geboortekaartjes op een rijtje gezet!

Trends
  • Het zwart/witte kaartje: Net als in kinderkamers & kleding, is dit ook bij geboortekaartjes een trend. Afhankelijk van of het een jongen of meisje wordt, kun je natuurlijk nog wel een klein beetje kleur toevoegen. Vaak zie je de kleuren mint en licht roze terug komen binnen de zwart wit kaartjes.
  • Rechthoekige kaartjes: Ook rechthoekige kaartjes zie je steeds vaker voorbij komen. Net even iets anders dan het dubbele vierkante kaartje. Bij rechthoekige kaartjes kun je kiezen om voor de gevouwen variant te gaan of voor de enkelvoudige variant. Hierbij wordt de achterzijde bedrukt in plaats van dat hij gevouwen is.
  • Vlaggetjes: Vlaggetjes, of het nou op een zwart/wit, vintage of gekleurd kaartje is, je ziet ze steeds meer voorbij komen. Leuk bij deze trend is dat je ze met iedere stijl kunt combineren.
  • Wolkjes: Ook deze trend is perfect te combineren met iedere stijl. Of je nou van stoer houdt, kleurrijk of klassiek; wolkjes staan leuk op ieder kaartje.
Websites
  • Hier ben ik: Bij de website hier ben ik gaan ze mee met de laatste trends. Zo kun je kiezen uit kaarten met wolkjes, rechthoekige kaarten of kaarten met vlaggetjes. Ook kun je hier zelf een kaartje samenstellen als hét kaartje er net niet bij blijkt te zitten. Voor 1 euro kun je ook een proefdruk bestellen waarbij je gratis een staaltje van alle papiersoorten en enveloppen krijgt.

  • Lief leuk en eigen: Lief leuk en eigen is een website met eigentijdse kaartjes. Ze gaan heel erg goed mee met de trends en bieden voor ieder wat wils. Naast de trends die ik hierboven heb genoemd, bieden zij ook kaartjes aan met letterpress. Zo krijg je een geboortekaartje met reliëf, wat een aparte uitstraling geeft. Ook kun je op deze site vlaggen, muurstickers en raamstickers bestellen om de geboorte bekend te maken. Groot voordeel van deze site is dat je de eerste 2 proefkaartjes geheel gratis krijgt!

Hippe geboortekaartjes: Ook dit is weer een site waarbij ze veel verschillende kaartjes aanbieden. Van zwart/wit tot fotokaartjes, alles is mogelijk. Ook kun je hier je eigen kaartje ontwerpen als jullie design er net niet tussen zit. Hier kosten de proefdrukken 1 euro, wanneer je meerdere proefdrukken wilt betaal je de volledige kosten van het kaartje.

Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om je kaartje helemaal zelf te ontwerpen. Misschien ben je heel handig met design programma’s of heb je iemand in de familie die dit goed kan. Wij hebben er voor gekozen om dit te doen, op geen enkele site konden we een kaartje vinden wat precies bij onze wensen aansloot. Gelukkig heb ik een hele lieve vriendin die ons aanbood om het kaartje gratis te ontwerpen, als kraamkado. Hoe hij eruit komt te zien, kan ik natuurlijk nog niet mededelen. Daar zullen jullie nog even op moeten wachten!

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *