schuldig
Zwangerschap

Ik voel me schuldig

schuldig

Ja, ik voel me schuldig. Niet naar mezelf maar richting vriendinnen en familie. Ik kan namelijk niet meer zo vaak langs komen als dat ik zou willen. Ik weet zeker dat iedereen het heus zal begrijpen, maar dat neemt mijn schuldgevoel niet weg. 

Sinds ongeveer 2 weken is mijn moeheid weer ontzettend toegenomen. En nee, dit is geen klaagzang over hoe moeilijk ik het heb. Ik accepteer de moeheid van alle kanten en neem dan ook voldoende rust. Dit betekent echter wel dat ik minder tijd heb om vriendinnen en familie te zien. Mijn dagen bestaan voornamelijk uit het schrijven van blogs, schoonmaken en middagdutjes doen. Hoe andere vrouwen dan ook tot week 36 doorwerken is mij een groot raadsel. Ik zou het absoluut niet kunnen, ik heb mijn slaap nodig. Ik merk dan ook wanneer ik dit niet doe, dat ik om 6 uur ’s avonds niks meer waard ben.

Afgelopen dinsdag ben ik voor de laatste keer alleen naar familie in Apeldoorn geweest. Ondanks dat ik maar een uurtje bij iedereen ben gebleven, was ik toch 6 uur later pas thuis. De combinatie van iedereen willen zien en het reizen wordt gewoon teveel. En ja, daar voel ik me dan best schuldig over. Zoals ik net al zei, werken veel vrouwen door tot week 36. En dan zou ik, met 33,5 week al niet meer naar familie en vrienden kunnen die verder weg wonen. Daar baal ik van, het liefst had ik alle energie om deze dingen nog wel te doen.

Iedereen zal het ongetwijfeld begrijpen. En, zoals mijn lieve vriendin Naomi al zei, als ze het niet begrijpen zijn het misschien ook geen echte vriendinnen. Maar toch kan ik me voorstellen dat niet iedereen het begrijpt. Ik bedoel, het merendeel van mijn vriendinnen is nog nooit zwanger geweest. Voor hun, en iedereen die denkt dat ik ze in de steek laat:

Lieve vriendinnen, familie, ik ben jullie echt niet vergeten. Het liefst zou ik nog tijd vrij maken voor iedereen die ik lief heb. Het is nu echter belangrijker om aan mezelf en aan mijn kleintje te denken. Jullie zijn natuurlijk nog wel van harte welkom bij ons thuis & straks als de kleine man er is zal ik weer vaker langs komen. 

Eén reactie

  • Marye Erdogan-Kunst

    Hartstikke begrijpelijk!! Zou het wel leuk vinden om je nog een x zwanger in de Prénatal zien 😉 .. maar snap als je dat ook niet trekt!! Lekker veel rusten , want straks is die rust voorbij hahah ❤

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *