Babyshower
Geen categorie,  Zwangerschap

Babyshower, de droom van vele zwangere vrouwen

baby-shower-table-decorations-1024x811

Oke deze tekst is eens niet bedoeld voor zwangere vrouwen zelf, maar voor alle partners, vriendinnen, moeder en schoonmoeders. Hebben jullie een zwangere in jullie midden? Pak dan die touwtjes in handen, knoop er ballonnen aan en organiseer die babyshower. Er is geen zwangere die dit niet zal waarderen. Althans, ik ken ze niet! 

Tot vorige week had ik dit artikel absoluut niet in de planning staan. Ik had nooit verwacht dat er een babyshower georganiseerd zou worden en was dus ook niet van plan hier een blog aan te wijden. Ik wist natuurlijk ook niet hoe leuk zo’n babyshower kon zijn, ik kende het alleen van foto’s. Ik kan me dan nu ook niet voorstellen dat er vrouwen zijn die dit niet leuk gaan vinden.

De gasten

Bij het organiseren van een babyshower is het belangrijk dat je goed na denkt over de gasten. Welke mensen zou de zwangere er graag bij willen hebben? Het is natuurlijk niet te bedoeling dat je mensen overslaat die er eigenlijk bij horen te zijn. Misschien kun je dit op een slinkse wijze lospeuteren bij de zwangere. Als je alle genodigden bij elkaar hebt kunnen vinden, is het als eerste belangrijk om na te denken over de datum. Deze kan niet te snel plaats vinden gezien iedereen er vrij voor moet houden. Ik heb nog nooit een babyshower georganiseerd maar ik kan me voorstellen dat dit een van de moeilijkste dingen is om te regelen.

De voorbereidingen

Als tweede is het verstandig om na te denken waar je het feest wil houden. Bij de zwangere vrouw thuis betekent dus wel dat je haar weg moet lokken met een smoes om de boel te kunnen versieren. Wanneer je weet waar je het feest gaat houden en hoeveel mensen er komen, is het tijd om na te denken over de hapjes en drankjes. Wil je het houden bij frisdrank en wat chips, of til je het feest naar een hoger level met speciale drankjes & hapjes? Zo kun je een taart laten maken in de kleur van het geslacht van de baby, en zijn er ook recepten voor drankjes te vinden in allerlei kleuren.

unnamed-5

 

blauw-drankje

 

 

 

 

 

 

 

 

Spelletjes

Niet iedereen houdt ervan, maar spelletjes zijn een veel gedane activiteit op babyshowers. Bij mijn eigen babyshower ben ik gevoerd met babyvoeding, wat ontzettend vies was. Met blinddoek op moest ik proeven welke maaltijden ik gevoerd kreeg. Ook lagen er op tafel allemaal babyfoto’s van aanwezige vriendinnen en familie. Ik moest raden wie wie was, wat ik ontzettend leuk bedacht vond. Je zou er ook voor kunnen kiezen om bijvoorbeeld een gipsbuik te maken bij de zwangere. Hou er wel rekening mee dat zij dan volledig naakt moet & dat niet iedereen dit prettig vindt.
Op internet zijn er nog veel meer leuke activiteiten die je kunt doen, zoals een babyquiz.

Als laatste wil ik de tip mee geven om het feest niet te lang te laten duren. Zeker wanneer de babyshower in de laatste 2 maanden wordt georganiseerd, zal de zwangere minder puf hebben. Ik vond zelf 3 uur echt lang genoeg!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *