Geen categorie,  Zwangerschap

Na de bevalling liever kraambezoek of toch een kraamfeest?

Tijdens je zwangerschap sta je vaak stil bij dingen die er gaan gebeuren in de toekomst. Een van de leukste dingen om bij stil te staan, is de manier waarop jullie jullie wondertje straks aan de wereld willen laten zien. Doen jullie dit aan de hand van het ‘gewone’ kraambezoek, of gaan jullie toch liever voor een kraamfeest?

Kraamfeest

Stel je toch eens voor; je hebt een grote vriendenkring en die willen allemaal naar je prachtige kindje komen kijken. Hartstikke leuk natuurlijk, tot dat je merkt dat je maanden na de bevalling nog steeds met kraambezoek zit opgescheept. Een kraamfeest zou dan een oplossing kunnen zijn. Al je vrienden, en familie, komen in één keer op afgesproken datum en tijd. Ze kunnen allemaal de baby bewonderen en na ongeveer drie uur is de rust weer wedergekeerd.

Een kraamfeest wordt vaak tussen de 4 en 7 weken na de bevalling gehouden. Je wilt natuurlijk niet te lang wachten want iedereen is erg benieuwd naar jullie kindje. Hoogstwaarschijnlijk zal familie al eerder langs komen, om hen 4 weken te laten wachten is erg lastig. Belangrijk is dus dat je goed nadenkt of zij ook nog eens aanwezig zullen zijn op het kraamfeest. Dubbel zoveel mensen betekent namelijk ook dubbel zoveel werk!

Naast de mensen die je wilt uitnodigen, is het ook verstandig om na te denken waar je het kraamfeest wilt houden. Heb je voldoende plek in je eigen woning, dan zou dit een prima optie zijn. Zo zijn zowel jij en je partner als de baby in een veilige omgeving.
Schakel een vriendin/ familielid in die je kan helpen bij de boodschappen, zo vlak na de geboorte kun je vast een helpende hand gebruiken!

Kraambezoek

Is het voor jou te druk om iedereen in een keer te ontvangen? Dan past kraambezoek misschien beter bij jou. Op het geboorte kaartje kun je laten weten hoe mensen je kunnen bereiken als ze langs willen komen. Vaak is het contact bij kraambezoek wat persoonlijker en heb je meer tijd om een gesprek aan te gaan.

Probeer niet teveel kraambezoek in een week te plannen. Zeker wanneer de kraamzorg weg is & je partner weer aan het werk, kan het erg zwaar zijn. Schaam je ook niet om na een uurtje vriendelijk te vragen of het bezoek weer weg wilt gaan. Zo’n bezoek kan erg inspannend zijn & jij en je kleintje hebben alle rust nodig om weer de oude te worden.

Of je een kraamfeest of kraambezoek wilt, is geheel je eigen keuze. Ik zou vooral goed kijken naar wat het beste bij jullie past. Zelf hebben wij ervoor gekozen om een kraamfeest te organiseren. Ik zit er namelijk niet op te wachten dat straks wanneer Michael weer aan het werk is, zowel de zorg van de kleine man als het kraambezoek volledig op mijn schouders terecht komt. De uitnodiging voor het kraamfeest sturen wij met het geboortekaartje mee, dit scheelt kosten en zo is iedereen op tijd op de hoogte.

Heb jij ook een kraamfeest gegeven of ben je toch voor het kraambezoek gegaan? Laat me in de reacties weten hoe dit is bevallen, ik ben erg benieuwd!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *